Skip to main content
  • Ontdek onze unieke collectie originele en authentieke vondsten, curiosa en rariteiten uit ons verleden

Victor Stuyvaert aquarel met inkt

Preloader

VICTOR STUYVAERT (1897 - 1974) aquarel met inkt. 

Middeleeuwse muzikanten groep

Gesigneerd rechts onder V. Stuyvaert.60. ( kan ook .CO. zijn)

Originele lijst

Afmeting: 43.5 cm x 33 cm x 1.5 cm  ( tekening zelf is 24.5 x 15 cm)

 

STUYVAERT VICTOR
Victor Stuyvaert was een Belgische kunstenaar, geboren en gestorven te Gent (1897-1974). Hij was een houtsnijder, illustrator en aquarellist. Na zijn opleiding aan de Academie te Gent, onder begeleiding van J. Delvin, G. Minne en C. De Cock, specialiseerde hij zich in de houtsnijkunst en de boekillustratie. Hij graveerde en tekende (Oost-Indische inkt, al dan niet met aquarel bijgewerkt) ontelbare reeksen platen in een decorum van miniaturen, jachttaferelen en ritten te paard doorheen besneeuwde bossen, bergpaden alsook wegeltjes door ijsvelden. Hij werd geïnspireerd door middeleeuwse legenden, Oosterse en Slavische kunst, de vroegere, maar ook de moderne literatuur. Hij was auteur van meer dan vijftienhonderd houtgravures, ontwierp honderdzeventig ex librissen en illustreerde eenenzestig boekdelen.

Ook voor kantwerk, tapijten en juwelen ontwierp hij tekeningen.

Ook verzorgde hij illustraties voor ruim 100 literaire werken, waaronder La Reine Morte, Paradise Lost en Don Quichotte. Stuyvaert studeerde tot 1922 aan de Academie van Gent.

In 1924 werd hij tekenleraar aan het Gents Atheneum en in 1931 aan het Lyceum. Van 1940 tot 1957 was hij docent aan de Academie van Gent. Tot de leerlingen in zijn eigen grafisch atelier behoorde onder andere Gerard Gaudaen. Stuyvaert was lid van La Gravure Originale Belge. Zijn werk is terug te vinden in allerlei musea en prentenkabinetten en vooral in het Gents Museum Arnold Vander Haeghen, waar een kabinet naar hem is vernoemd. Hij ontwierp tevens het schild van de Vlaams Economische Kring (VEK) in Gent. Zijn werk werd in 1919 bekroond met de Prijs voor Kleingrafiek West-Vlaanderen en in 1935 met een Ereprijs tijdens de Wereldtentoonstelling in Brussel.

Hij staat vermeld in CRICK, BAS I en Twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars. (Piron)

 


Nieuwsbrief

Social Media

facebookpinterestinstagram

Contact

De Adelaar
Boekweitstraat 10
4574 RJ Zuiddorpe Nederland
M: +31(0)650211550
T: +31(0)115823011
E: shop@antiek-design-vintage.nl