Skip to main content
  • Ontdek onze unieke collectie originele en authentieke vondsten, curiosa en rariteiten uit ons verleden

Tevreden Brocanteurs...

nostalgia-janJan, mijn man, en ik struinen de omgeving van Belgie, en het zuiden van Nederland af naar unieke vondsten waar we onze klanten blij mee willen maken.
Het is voor ons het mooiste beroep van de wereld, dat zeggen er meer over hun eigen beroep maar er moet natuurlijk ook een passie en gedrevenheid voor aanwezig zijn en dat hebben we allebei.
We komen de gekste en raarste dingen tegen, niet alleen qua objecten maar ook qua mensen. Als je daar ook oog voor hebt dan geniet je gewoon van alles wat op je pad komt. Wij verzamelen niet alleen spullen maar ook momenten, die zijn uniek en die neemt niemand ons meer af.
Maar (er is ook een maar natuurlijk) vergeet niet dat wij vaak al gewekt worden door ons wekkertje midden in de nacht om weer ergens in weer in wind erop uit te gaan op zoek naar iets unieks en dan zou ik me soms ook wel gewoon nog een keertje omdraaien in mijn bedje.

 

Mensen vragen vaak, wat zoek je eigenlijk? Ik zeg dan: ik weet het zelf ook niet, ik kan het niet uitleggen, ik weet het pas als ik het zie ... dan denk ik ... dat is iets aparts of iets ouds, of dat is wel heel mooi gemaakt, je ziet dat het een mooi ontwerp is, dat wil ik kopen.
Tevens loop ik bijna alle dagen wel met emmertjes met een sopje heen en weer te lopen om alles mooi schoon te krijgen, je wil niet weten hoe de dingen eruit zien als we ze net gekocht hebben. Dat hoort er dus ook bij.
We hebben ook wel eens hele dagen in de regen en tegen het vriespunt hele partijen stoelen schoongemaakt om ze op tijd bij een klant te krijgen, dan stonden we echt met een regenpak aan en heel ons huis stond vol met stoelen anders kregen we ze niet op tijd droog.

 

Verder zit ik bijna elke dag zeker een uur of 4 achter de computer, dat moet je dus ook graag kunnen en willen doen.
En dan nog de boekhouding, dat doet Jan dan weer gelukkig maar het moet wel gebeuren.
Maar al met al zijn we heel tevreden ons leventje als 'brocanteurs' . Dat vind ik wel een geschikt woord, typisch Belgisch en klinkt leuker dan antiquair ( ik krijg dat woord ook nooit niet goed uit mijn mond) Ik heb er ook niet voor gestudeerd of zo dus dat woord is voor mij niet weggelegd. We houden het op brocanteurkes, dit is wel heeeel Belgisch.

 

Nieuwsbrief

Social Media

facebookpinterestinstagram

Contact

De Adelaar
Boekweitstraat 10
4574 RJ Zuiddorpe Nederland
M: +31(0)650211550
T: +31(0)115823011
E: shop@antiek-design-vintage.nl