Skip to main content
  • Ontdek onze unieke collectie originele en authentieke vondsten, curiosa en rariteiten uit ons verleden

t.v. programma SALVAGE HUNTERS van Drew Pritchard

Wie zoekt die vind 'Salvage Hunters'

 

Drew Pritchard, een getalenteerd antiqair uit Wales. Hij leidt het programma getiteld "Salvage Hunters". In Engeland rijdt hij honderden kilometers op zoek naar voorraden van oude winkels, fabrieken en historische huizen. Hij heeft een speciale energie en talent om daar de unieke stukken uit te pikken voor zijn klanten

Drew Pritchard Salvage Hunters, antique dealer, t.v.
Tegenwoordig steekt hij ook de grens over naar België, Nederland, Italië

Wijzelf zijn enorme fan van zijn programma en zitten bijna dagelijks zijn zoektochten en inkopen te volgen.

Doordat we zelf op het moment in een verhuizing en verbouwing zitten, wat nog wel zeker een jaar zal gaan duren en dus niet veel tijd hebben om in te kopen hebben door zijn programma's te volgen toch elke keer het gevoel dat je zelf ook op pad bent. Er komen herinneringen boven van onze eigen tochten en we maken plannen voor onze toekomstige inkopen.

Samen met zijn chauffeur en vriend Tee struint hij stad en land af naar bijzondere objecten.
Tee is de vrolijke noot in het programma met gevoel voor humor en Drew belicht de zakelijke kant met zijn kennis en ervaring.
Verder heeft hij een heel team van restaurateurs, een fotografe en zijn vrouw Rebecca die hem bijstaan

Wij smullen van de lokaties waar hij allemaal terecht komt en de mensen die hij ontmoet.

Team Salvage Hunters, Drew Pritchard
Het is uiteindelijk ook zeer prettig dat mensen door zijn programma eens te zien krijgen hoeveel moeite het vaak kost voordat een artikel uiteindelijk op de website staat.
Kilometers rijden, uren in je bus, vroeg uit je bed, onderhandelen, schoonmaken, restauraties, decor, foto's, een goede website, uren achter de computer enz enz
Dus mensen, het komt ons zeker niet allemaal aanwaaien

De concurrentie is sterk en tegenwoordig weet elke handelaar zeker ook de waarde van zijn materiaal. Als je echt iets wilt hebben moet je soms diep in je buidel tasten.
We zouden zelf soms onze laatste cent in een aankoop steken als we het iets echt willen hebben, het is een verslaving

 

We zeggen wel eens tegen elkaar. Als we nu eens achter Drew aan konden rijden dan zouden wij onze bus wel kunnen laden met de dingen die hij laat staan en die wij dan weer speciaal vinden. Maar nu hoorde ik wel van een collega, waar hij ook op inkoop is geweest in zijn programma, dat hij buiten de camera om toch ook nog wel het één en ander in zijn busje laad. Ze pikken natuurlijk net die items eruit die voor het programma interessant zijn

 

De Salvage Hunters: Er zit een bepaalde drive in ons waardoor we elke keer op nieuw stad en land af struinen op zoek naar dat ene speciale.

 

Mensen vragen ons wel eens: wat zoeken jullie nu eigenlijk. Nou, dat weten we zelf vaak niet, we weten het pas als we het zien. En als we ons oog er op laten vallen dan doen we er alles aan om het te bemachtigen.

 

We zullen hopelijk nog veel van zijn programma's mogen volgen en straks ook weer full time zelf op pad gaan . We hoeven onze neus maar buiten de deur te steken of we komen wel weer iets speciaals tegen. Collega's zeggen vaak; we kunnen niets vinden op de baan. Nou wij wel. Maar je moet het ook willen zien. Soms kopen we dingen waar een ander straal aan voorbij loopt en wij zijn er dolblij mee. Noem het ervaring, of zoals de Duitsers zeggen: fingerspitzengefühl

 

Tegenwoordig is het niet meer dat als je iets ouds koopt dan het dan meteen ook goed is. Nee, de antiek- en brocante handel is aan het veranderen, je moet met de trends mee, en die kunnen ook zomaar weer afgelopen zijn. Het is een tricky handel.

 

We horen vaak van mensen dat ze dolgraag hetzelfde werk willen doen... maar dat gaat niet zomaar. Daar zit jarenlangen ervaring achter. En leergeld, zo noem ik het maar, de miskopen, de te duur gekochte items. Daar moet je dan weer genoeg handelaar voor zijn om die weer met verlies te kunnen verkopen. Anders blijf je er een leven lang mee aan je broek zitten.

 

Doordat we al jaren in het vak zitten kennen we veel opkopers die ons gelukkig zelf laten weten als ze iets speciaals voor ons hebben. Als dat gebeurt dan gaan we natuurlijk meteen kijken, dan houd geen duizend paarden ons tegen. Rijden we zelfs midden in de nacht weg als het moet. Dus er komen op het moment nog zeker aparte spullen binnen maar niet in de hoeveelheid die we normaal gewend zijn. Hopelijk is de verhuizing en verbouwing snel achter de rug en kunnen we ons weer full time gaan bezig houden met "antique hunting" en jullie verrassen met onze aankopen

Nieuwsbrief

Social Media

facebookpinterestinstagram

Contact

De Adelaar
Boekweitstraat 10
4574 RJ Zuiddorpe Nederland
M: +31(0)650211550
T: +31(0)115823011
E: shop@antiek-design-vintage.nl