Skip to main content
  • Ontdek onze unieke collectie originele en authentieke vondsten, curiosa en rariteiten uit ons verleden

Bezoekje aan de 'At The Gallery' in Antwerpen expositie van ROA 'Cataclysm'

We hadden eens zin in een 'lazy sunday' in Antwerpen. De winkels waren open op de 1ste zondag van de maand en we hadden een tip gekregen van een collega om eens het werk van de Gentenaar ROA te gaan bekijken in de 'At The Gallery' aan de Leopoldstraat 57.

Jan van den Adel bij ROA Antwerpen

 

Waar je trouwens ook niet moet vergeten naar de exotische plantentuin 'Den Botaniek'te gaan.

Als je in de parkeergarage van de stadsschouwburg parkeert loop je er zo naartoe. Je zit daar ook vlak bij de winkelstraat de Meir en de luxe winkels aan de Schuttershofstraat en de Hopland. Ene... vergeet ook niet om even bij de Stadsfeestzaal naar binnen te lopen. Helemaal gerestaureerd enkele jaren geleden. Moet je gezien hebben. Ook daar zijn  allemaal aparte winkels in gevestigd.

Als je dan toch bezig bent loop dan ook even de 'The Chocolate Line' op de Meir 50 binnen. Ook al in zo'n mooi historisch pand. Je vergaapt je echt aan het interieur.... neem dan ook even een high tea met allerlei lekkers op choco gebied.... niet te doen.

Maar.. even terug komen op ROA.. ik kende zijn werk wel uit het verlaten dorp Doel aan de Schelde waar hij enkele unieke stukken heeft geschilderd en was benieuwd naar zijn kleiner formaat werk.

ROA Doel

 

Roa is een graffiti artiest en komt uit Gent en is onderhand wereldberoemd met zijn enorme muurschilderingen in zwart en wit van dieren, vaak rauwe schilderingen van dode en ontleedde dieren waarvan hij graag de anatomie laat zien.
Wat ik mooi vond is dat bij deze werken van hem in Antwerpen dat hij de schilderingen op oude stukken hout,
zoals achterkanten van kasten of een bureaublad, heeft afgebeeld met af en toe een deurtje of een luikje welke je kon openen waarachter dan weer en verrassing zat zodat je  dan b.v. het skelet van het desbetreffende dier kon zien.

Bezoek aan ROA Antwerpen   ROA street artist in Antwerpen  ROA's monkey and me

ROA's werk is een ode aan de uitstervende dieren. Te zien tot 7 januari 2018

 

Nieuwsbrief

Social Media

facebookpinterestinstagram

Contact

De Adelaar
Boekweitstraat 10
4574 RJ Zuiddorpe Nederland
M: +31(0)650211550
T: +31(0)115823011
E: shop@antiek-design-vintage.nl